Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Καταλαβα

Βοήθεια

Πως Λειτουργούν τα Ψηφίσματά Μας

Η συνταγή ενός επιτυχημένου διαδικτυακού ψηφίσματος

ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ

Κάθε σπουδαίο ψήφισμα ξεκινά με μια σπουδαία ιδέα. Τι θα ευχόσουν να ήταν διαφορετικό και τι θα μπορούσε να αλλάξει εάν ασκούσες αρκετή πίεση;

ΕΜΠΙΣΤΕΨΟΥ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΟΥ

Οι εμπειρίες, τα συναισθήματα και το ένστικτό σου είναι καλύτεροι καθοδηγητές απ' ότι μπορεί να νομίζεις. Αν πιστεύεις ότι κάτι είναι άδικο κι ότι πρέπει και μπορεί ν' αλλάξει, το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν κι άλλοι πολίτες που θα συμφωνήσουν μαζί σου.

ΤΡΙΑ ΕΥΚΟΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ

Είναι πανεύκολο να μετατρέψεις μια ιδέα σε πολιτική δράση με το Avaaz Community Petitions! Αυτά είναι τα βήματα:
Ξεκίνα: Εισήγαγε τις βασικές πληροφορίες του ψηφίσματός σου: τι ζητάς, από ποιόν και γιατί;
Δημοσίευσε: Δες την προεπισκόπηση του ψηφίσματος σου, τσέκαρε αν χρειάζεται κάποιες τελευταίες αλλαγές και δημοσίευσέ το για ν' αρχίσει ο κόσμος να υπογράφει.
Προώθησε: Τώρα διάδωσε το ψήφισμά σου στους πάντες! Οι υπογραφές δεν θα μαζευτούν από μόνες τους.

Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε; Κάνε κλικ εδώ για να δημιουργήσεις το ψήφισμά σου τώρα!

ΠΡΟΩΘΗΣΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΕ

Αφού δημιουργήσεις το ψήφισμά σου, ξεκίνα να μαζεύεις υπογραφές!
Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις πως να το προωθήσεις αποτελεσματικά:

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Ο πιο απλός τρόπος να παραδόσεις τις υπογραφές που μάζεψες είναι να στείλεις ένα email στον αρμόδιο εξηγώντας το ψήφισμά σου και επισυνάπτοντας την λίστα με τις υπογραφές. Μετά, παρ'τους ένα τηλέφωνο να βεβαιωθείς ότι το έλαβαν. Μη διστάσεις όμως να βάλεις την προσωπική σου πινελιά στην παράδοση των υπογραφών σου!Θα μπορούσες να συναντήσεις τον αρμόδιο και να παραδόσεις τις υπογραφές που μάζεψες αυτοπροσώπως ή να οργανώσεις μια εκδήλωση ή διαμαρτυρία που θα τραβήξει και την προσοχή του αρμόδιου και των ΜΜΕ. Βάλε λοιπόν την δημιουργικότητα σου να δουλέψει και κάνε το αίτημά σου να ηχήσει δυνατά.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Η παράδοση των υπογραφών σου μπορεί να είναι αρκετή για να κερδίσεις, αλλά ίσως και όχι. Για κάποιους είναι απλά το πρώτο βήμα σε έναν ευρύτερο αγώνα. Προσπάθησε να δεις το ζήτημα απ' την οπτική γωνία του αρμοδίου. Τι θα ήταν αυτό που θα τον/την έκανε να σε ακούσει; Ίσως να χρειάζεται να οργανώσεις μια πιο δυνατή και άμεση παράδοση ή να μαζέψεις ακόμα πιο πολλές υπογραφές για να ενισχύσεις το αίτημα σου. Ή μπορεί και να αναγκαζόταν να σου απαντήσει αν το θέμα σου έβγαινε στις ειδήσεις. Σ' αυτή την περίπτωση ίσως θα μπορούσες να προσεγγίσεις δημοσιογράφους για να αναφερθούν στο ψήφισμά σου.